Ημερήσια άνοδος 1,46% για το πετρέλαιο στα $107,8

Θετικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας να είναι μεικτά και με σχετικά μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ενέργειας.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Θετικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας να είναι μεικτά και με σχετικά μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ενέργειας, την ώρα που στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων το δίδυμο χρυσού-αργύρου κέρδιζε περαιτέρω έδαφος, με το δεύτερο μάλιστα (ασήμι) να κάνει outperform.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο petroleum complex, το light crude oil (συμβόλαιο Απριλίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor με εντυπωσιακό finish στα 107,83 $/βαρέλι και κέρδη της τάξεως του 1,46%, ενώ στα προϊόντα (σειρές Μαρτίου), για το μεν το πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 329,49 cents/γαλόνι, με άνοδο 0,7%, για δε τη βενζίνη έφθασε τα 311,36 cents/γαλόνι, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 0,85%.

Στο μπλοκ των μετάλλων, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1786,2$/ουγκιά με κέρδη 0,8%, ενώ το εύρος διακύμανσης ήταν μεταξύ $1773,3-1789,5 ανά ουγκιά.

Στο ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή διαμορφώθηκε στα 35,53 $/ουγκιά, καλπάζοντας κατά 3,5% υψηλότερα σε σχέση με το settlement της Τετάρτης.
 
Σημειώνεται ότι το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται στα 1,3340 $/eur.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v