Πτώση πετρελαίου 1,09% στα $108,56

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, με το ενεργειακό μπλοκ να «διορθώνει» ελαφρώς την φρενήρη ανοδική του πορεία.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, με το ενεργειακό μπλοκ να «διορθώνει» ελαφρώς την φρενήρη ανοδική του πορεία, ενώ τα μέταλλα κατάφεραν να αντιστρέψουν τις αρχικές απώλειες και να κλείσουν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο παρά την εξασθένηση του Euro FX.

Συγκεκριμένα, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Απριλίου’12) έκλεισε στα $108,56/βαρέλι με απώλειες της τάξης του -1,09%, ενώ τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και η RBOB Gasoline κατέγραψαν απώλειες, με την σειρά Απρ.’12 να κλείνει στα $328,29cents/γαλόνι, με πτώση -0,90% για το heating oil, και στα $330,27cents/γαλόνι, με απώλειες -0,70% για την Rbob Gasoline.

Στο μπλοκ των μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Απρ.’12) έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα $1774,90/ουγκιά με οριακές απώλειες, ενώ το ασήμι (σειρά Μαϊου’12) έκλεισε στα $35,604/ουγκιά, κερδίζοντας +0,35% σε ημερήσια βάση.

Να σημειωθεί ότι το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του Euro, κλείνοντας την ημέρας μόλις κάτω από το επίπεδο του 1.34 έπειτα από 6 συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.



e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v