Ημερήσια πτώση 1,45% για το χρυσό στα $1652,8/oz

Μεικτή εικόνα σε περιβάλλον υψηλού volatility παρουσίασαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με την τιμή του αργού πετρελαίου στο petroleum complex να κινείται έντονα ανοδικά.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μεικτή εικόνα σε περιβάλλον υψηλού volatility παρουσίασαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, με την τιμή του αργού πετρελαίου στο petroleum complex να κινείται έντονα ανοδικά από τα μέσα της συνεδρίασης και μετά, παρακολουθώντας την ανοδική φορά της Wall Street, την ώρα που στο μπλοκ των μετάλλων οι απώλειες περιορίζονταν αρκετά από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά χωρίς ωστόσο να αλλάζει το αρνητικό πρόσημο για τα συμβόλαια του χρυσού.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $88.28 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 2.2%, ενώ στα προϊόντα οι σειρές παράδοσης Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη έκαναν settlement στο floor session στα 302.77 cents/γαλόνι (+0.47%) και 274.69 cents/γαλόνι (+0.15%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου στο χρυσό πραγματοποίησε διακυμάνσεις μεταξύ $1678.2 και $1628.2 ανά ουγκιά, για να κλείσει τελικά στα $1652.8, με απώλειες της τάξεως του 1.45% σε ημερήσια βάση.

Καλύτερη σχετικά συμπεριφορά παρουσίασε ο άργυρος (σειρά Δεκεμβρίου), με την τιμή των συμβολαίων να διαμορφώνεται στα $31.831 ανά ουγκιά καταγράφοντας οριακή μεταβολή με εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $32.12 και $30.37 /oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v