Ημερήσια πτώση 0,5% για το πετρέλαιο στα $86,38

Πτωτικές τάσεις -χωρίς πάντως επιθετικές και «ακραίες» κινήσεις εκ μέρους των πωλητών- επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Πτωτικές τάσεις -χωρίς πάντως επιθετικές και «ακραίες» κινήσεις εκ μέρους των πωλητών- επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, σε συνδυασμό με το «γύρισμα» των μετοχικών αγορών, να οδηγούνε τους επενδυτές σε αποκομιδή κερδών μετά τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στα $86.38 το βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 0.5%, ενώ στα προϊόντα οι σειρές παράδοσης Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη πιέσθηκαν συγκριτικά περισσότερο από το αργό -κυρίως η δεύτερη-και έκαναν settlement στο floor session στα 301.40 cents/γαλόνι (-1.4%) και 274.25 cents/γαλόνι (-2.9%) αντιστοίχως.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου στο χρυσό πραγματοποίησε διακυμάνσεις μεταξύ $1696.8 και $1667 ανά ουγκιά, για να κλείσει τελικά στα $1676.6, με απώλειες της τάξεως του 0.4% σε ημερήσια βάση.

Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον άργυρο (σειρά Δεκεμβρίου), με την τιμή των συμβολαίων να διαμορφώνεται στα $31.821 ανά ουγκιά, καταγράφοντας υποχώρηση της τάξεως του 1.2%, με εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $32.675 και $31.55 /oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v