Νέα υποχώρηση των τιμών πετρελαίου

Υποχωρούν για τρίτη μέρα οι τιμές του πετρελαίου καθώς αυξήθηκαν, για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες, οι εξαγωγές του Ιράκ. Η αγορά παραμένει πάντως εξαιρετικά ασταθής.

Υποχωρούν για τρίτη μέρα οι τιμές του πετρελαίου καθώς αυξήθηκαν, για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες, οι εξαγωγές του Ιράκ.

Η ροή πετρελαίου προς στα λιμάνια του Ιράκ στον Περσικό Κόλπο αυξήθηκε στα περισσότερα από 80.000 βαρέλια την ώρα, από 41.000 βαρέλια την ώρα κατά την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις τοπικές ναυτιλιακές εταιρίες.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 25 σεντς ή 0,5% στα 45,80 δολάρια ανά βαρέλι. Χθες οι τιμές υποχώρησαν 67 σεντς στα 46,05 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει επιπλέον 1,9% την Παρασκευή.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η αγορά είναι πολύ ”σφιχτή” οπότε και οι παραμικρές εξελίξεις, όπως η σημερινή αύξηση των ιρακινών εξαγωγών, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν φορά στην αγορά.

Τονίζουν πάντως ότι η αστάθεια παραμένει έντονη και το πετρέλαιο είναι πολύ πιθανό να ξαναφτάσει μεσοπρόθεσμα στα 49 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v