”Αγγίζει” τα 44 δολάρια το πετρέλαιο στο NYMEX

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού”, με την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ. Στο ”πορτοκαλί” το επίπεδο ασφαλείας σε τρεις πόλεις των ΗΠΑ.

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού”, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ T. Ridge, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρο της Al Qaeda βρίσκονται οικονομικοί στόχοι όπως η Wall Street, και τη συνακόλουθη αναβάθμιση του επιπέδου ”ετοιμότητας” σε ”πορτοκαλί” σε τρεις πόλεις των ΗΠΑ.

Η παραπάνω προειδοποίηση διαφέρει από τις προηγούμενες, αφού οι στόχοι είναι περίπου προσδιορισμένοι, τονίζουν Αμερικανοί διαχειριστές, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την πορεία των αγορών.

Εξάλλου, μερίδα αναλυτών υποστήριξε πως οι πετρελαϊκές τιμές θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους, ενώ απαισιόδοξοι εμφανίστηκαν και για την πορεία του δολαρίου.

Οι τιμές του αργού στη Νέα Υόρκη κινούνται στα 43,7 δολάρια ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, έχοντας αγγίξει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ιστορικό υψηλό των 43,92 δολαρίων. Στα 39 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent στο Λονδίνο.

Παράλληλα, η υποχώρηση που σημειώνει το ”πράσινο νόμισμα” ενισχύει τον χρυσό, στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο οι επενδυτές, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι της αγοράς. Στα 392 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v