Κοντά στα 41 δολ. το πετρέλαιο

H μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, η διατήρηση της ενισχυμένης παγκόσμιας ζήτησης και οι μόνιμες ανησυχίες για διαταραχές στην προσφορά διατηρούν την τιμή του πετρελαίου κοντά στα 41 δολ. το βαρέλι.

H μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, η διατήρηση της ενισχυμένης παγκόσμιας ζήτησης και οι μόνιμες ανησυχίες για διαταραχές στην προσφορά διατηρούν την τιμή του πετρελαίου κοντά στα 41 δολ. το βαρέλι, καταδεικνύοντας πως η άνοδος της τιμής του ”μαύρου χρυσού” κατά το διάστημα Απριλίου – Μαΐου δεν ήταν προσωρινή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αμερικανικού Energy Department για μείωση των αποθεματικών του εμπορεύματος στις ΗΠΑ κατά 3,6 εκατ. βαρέλια, στα 299,3 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιουλίου, οδήγησε τα futures του εμπορεύματος, για παράδοση Σεπτεμβρίου, στα 40,58 δολ. το βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, ενώ ενδοσυνεδριακά παρατηρήθηκαν συμβόλαια ακόμη και στα 41,15 δολ. το βαρέλι.

To συμβόλαιο του αργού πετρελαίου για παράδοση Αυγούστου έφθασε έως και τα 42,30 δολ. το βαρέλι. Η ημερήσια ενίσχυση της τιμής του εμπορεύματος ανήλθε σε 2%.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η τιμή του πετρελαίου κινείται επίσης ανοδικά, λόγω και των ανησυχιών που περιβάλλουν τη μοίρα της ρωσικής εταιρίας Υukos, με το συμβόλαιο Αυγούστου στο εμπόρευμα να διαμορφώνεται στα 37,43 δολ. το βαρέλι, εμφανίζοντας ενίσχυση 0,73%.

Εν τω μεταξύ, σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε διαφορετικές επιλογές. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 395 δολ. η ουγκιά, μετά από δύο ημέρες έντονων πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v