Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,1% για το πετρέλαιο στα $74,42

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων κατά την πρώτη συνεδρίαση του μηνός Φεβρουαρίου και της εβδομάδος, με το χρυσό να πρωταγωνιστεί και να κλείνει κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα) κατά την πρώτη συνεδρίαση του μηνός Φεβρουαρίου και της εβδομάδος, με το χρυσό να πρωταγωνιστεί και να κλείνει κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης, ύστερα από την επιτυχή δοκιμασία την προηγούμενη εβδομάδα της σημαντικής τεχνικής στήριξης των $1075 ανά ουγκιά και επιπλέον, της διάσπασης κατά το τελευταίο ημίωρο του ψυχολογικού φράγματος των $1000.
 
Να σημειωθεί η παραμονή της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου στην περιοχή πέριξ των 139 cents στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και το θετικό κλίμα στις μετοχικές αγορές μετά τις πιέσεις που είχαν εκδηλωθεί την Παρασκευή.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, τόσο το αργό πετρέλαιο, όσο και τα προϊόντα έκλεισαν κοντά στα απόλυτα υψηλά της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, το light crude oil (συμβόλαιο Μαρτίου) τερμάτισε το floor session στα 74.42 $/βαρέλι (+2.1%), κάνοντας πράξεις μεταξύ 72.49 και 74.48 $/βαρέλι.

Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $195.50 cents/gallon (+2.2%), ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα $193.26 cents/gallon, με κέρδη περίπου 1%.

Επιπλέον, στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1105 $/oz με κέρδη της τάξεως του 2% και το ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) ανέκαμψε δυναμικά στα 16.66 $/oz (+2.5%), ενώ στα βασικά μέταλλα, μικρή ανάσα πήρε ο χαλκός, με τη σειρά Μαρτίου να διαμορφώνεται στα 3.09 $/lbs.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v