Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,1% για το πετρέλαιο στα $72,86

Η συνεχιζόμενη ενδυνάμωση του δολαρίου αποτέλεσε και στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης των τιμών των εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Η συνεχιζόμενη ενδυνάμωση του δολαρίου (κάτω και από τα 139 cents έναντι του ευρώ, το απόγευμα στην αγορά της Νέας Υόρκης), σε συνδυασμό με την αδυναμία των μετοχικών αγορών να κρατήσουν τα κέρδη με τα οποία άνοιξε η αγορά μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών τετάρτου τριμήνου, αποτέλεσαν και στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης των τιμών των εμπορευμάτων.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Μαρτίου) τερμάτισε το floor session στα 72.86 $/βαρέλι (-1.1%), κάνοντας διακυμάνσεις μεταξύ 72.43 και 74.82 $/βαρέλι.

Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $190.40 cents/gallon (-0.7%), ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα $190.15 cents/gallon, μειωμένη κατά σχεδόν 1%.

Επιπλέον, στο μπλοκ των μετάλλων, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 1083.8 $/oz με οριακές απώλειες ενός δολαρίου ανά ουγκιά, έχοντας δοκιμάσει όπως και την Πέμπτη τη σημαντική στήριξη των $1075, το ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) σταθεροποιήθηκε στα 16.19 $/oz, ενώ αρνητικό πρόσημο είχαμε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο χαλκό, με τη σειρά Μαρτίου να υποχωρεί στα 3.06 $/lbs.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v