Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,2% για το πετρέλαιο στα $69,65

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας μας επιφύλασσε έντονες συγκινήσεις ιδίως στην αγορά νομισμάτων, με το δολάριο να ενισχύεται σημαντικά έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, κλείνοντας την εβδομάδα στα χαμηλά διμήνου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας μας επιφύλασσε έντονες συγκινήσεις ιδίως στην αγορά νομισμάτων, με το δολάριο να ενισχύεται σημαντικά έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, κλείνοντας την εβδομάδα στα χαμηλά διμήνου έναντι του Euro.

Όσον αφορά την αγορά ενέργειας, η πτωτική διάθεση των τελευταίων έξι συνεδριάσεων συνεχίστηκε και κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής.

Για την ακρίβεια, το light crude oil (σειρά Ιαν.’09) έκλεισε την εβδομάδα στα $69,65/βαρέλι, σχεδόν στο χαμηλό ημέρας, με απώλειες της τάξης του -1,20%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline και για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με οριακά κέρδη την ημέρα, αλλά με σημαντικές απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας.

Η συνεχιζόμενη ενίσχυση του Αμερικανικού νομίσματος, ήταν φυσικό να μην αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά των πολύτιμών μετάλλων, με την σειρά Φεβ.’09 για τον χρυσό να κλείνει στα $1119,90/ουγκιά, με απώλειες -0,65%., εν αντιθέσει με τον χαλκό ο οποίος επηρεάστηκε θετικά από την σθεναρή ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, με την σειρά Μαρτίου’09 να κλείνει με κέρδη της τάξης του +0,90%, στα $313,30/λίμπρα, «παίζοντας» σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, μόλις $5/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v