Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό ο χρυσός στα $1.213/oz

Με τα συμβόλαια του χρυσού να είναι για άλλη μία ημέρα ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της αγοράς των εμπορευμάτων, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ νωρίς το πρωί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με τα συμβόλαια του χρυσού να είναι για άλλη μία ημέρα ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της αγοράς των εμπορευμάτων, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ νωρίς το πρωί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, κύλησε η συνεδρίαση της Τετάρτης στη διεθνή αγορά των εμπορευμάτων, με τους traders να παρακολουθούν μεταξύ άλλων την κίνηση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις Η.Π.Α από το Υπουργείο Ενέργειας, που εκτιμήθηκαν ως bearish από τους αναλυτές.

Ξεκινώντας από το πετρέλαιο, η σειρά παράδοσης Ιανουαρίου για το WTI crude τερμάτισε το floor session με απώλειες της τάξεως του 2.2%, στα $76.62 το βαρέλι, ενώ στα products η σειρά παράδοσης Ιανουαρίου στη βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε στα $199.52 cents/γαλόνι (-2.3%) και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $203.85 cents/γαλόνι (-1.9%).

Σύμφωνα με το US DoE, υπήρξε απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά δύο και πλέον εκατομμύρια βαρέλια και των αποθεμάτων βενζίνης κατά 4 εκ. βαρέλια, ενώ αντιθέτως, τα αποθέματα των προϊόντων διύλισης μειώθηκαν κατά 1.1 εκ. βαρέλια, περισσότερο από αυτό που περίμενε κατά μέσο όρο η αγορά.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, όπως ανεφέρθη στην εισαγωγή, σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού, ενώ θετικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα μέταλλα.

Στην εκπνοή της συνεδρίασης στο Comex, η σειρά Φεβ.’10 για το κίτρινο μέταλλο διαμορφώθηκε στα $1213 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 1.1%, πολύ κοντά στο νέο ρεκόρ των $1218,4 ανά ουγκιά.
 
Με κέρδη της τάξεως του 0,4% έκλεισαν τέλος τα futures στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου ’10 να κλείνει την ίδια ώρα στα $19.325 /ουγκιά, με υψηλό ημέρας στα $19.47.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v