Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,6% για το πετρέλαιο στα $77,25

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισαν την τελευταία ημέρα του μηνός Νοεμβρίου και πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος τα συμβόλαια που απαρτίζουν το petroleum complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισαν την τελευταία ημέρα του μηνός Νοεμβρίου και πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος τα συμβόλαια που απαρτίζουν το petroleum complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, με την αγορά να κινείται απότομα, έντονα ανοδικά κατά την τελευταία ώρα του floor trading.
 
Στο volatility της αγοράς ρόλο διαδραμάτισε η εκπνοή της σειράς του Δεκεμβρίου στα προϊόντα (βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης), αλλά και η βραδινή είδηση περί της σύλληψης πληρώματος βρετανικού ιστιοφόρου στο Ιράν.
 
Ειδικότερα, το light crude oil (σειρά Ιαν.’09) τερμάτισε το floor trading στα $77.25 το βαρέλι, με κέρδη 1.6% και διακύμανση από τα χαμηλά των $75.13 μέχρι τα υψηλά των $78.

Παράλληλα, στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Δεκ.’09) έκλεισε στα $200.60 cents/γαλόνι με κέρδη +2.23% και η σειρά Δεκ.’09 για την RBOB Gasoline διαμορφώθηκε στα $199.27 cents/γαλόνι με κέρδη 3.45%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη και η συνεδρίαση κύλησε σχετικά πιο ήρεμα με τους traders να παρακολουθούν κυρίως τις ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (σειρά Φεβρουαρίου ’10) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα $1182.30 ανά ουγκιά, ενισχυμένος κατά +0.6%, ενώ το ασήμι (σειρά Μαρτίου ’10) έκλεισε στα $18.525 η ουγκιά, ενισχυμένο κατά περίπου 1%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v