Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό ο χρυσός στα $1186,5/οz

Με τα συμβόλαια του χρυσού να είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας να προσδίδουν λάμψη σε όλο το μπλοκ των πολύτιμων και το petroleum complex να ανακάμπτει δυναμικά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με τα συμβόλαια του χρυσού να είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας να προσδίδουν λάμψη σε όλο το μπλοκ των πολύτιμων και το petroleum complex να ανακάμπτει δυναμικά επιστρέφοντας εντός του εύρους διαπραγμάτευσης, κάτω από το οποίο είχε κινηθεί χθες, κύλησε η συνεδρίαση της Τετάρτης στη διεθνή αγορά των εμπορευμάτων, με τους traders να παρακολουθούν μεταξύ άλλων την υποχώρηση του δολαρίου ενδυνάμωση του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος και την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας στις Η.Π.Α από το Υπουργείο Ενέργειας, ενώ την Πέμπτη τα αμερικανικά floors θα παραμείνουν κλειστά για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

Ξεκινώντας από το πετρέλαιο, η σειρά παράδοσης Ιανουαρίου ΄09 για το WTI crude τερμάτισε το floor session με κέρδη της τάξεως του 2.6%, στα $78 το βαρέλι, ενώ στα products η σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου στη βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε στα $199.80 cents/γαλόνι (+3%) και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $199 cents/γαλόνι (+2%).
 
Σύμφωνα με το US DoE, υπήρξε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια, των αποθεμάτων βενζίνης κατά επίσης ένα εκ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα των προϊόντων διύλισης μειώθηκαν κατά 529 χιλιάδες βαρέλια.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού.
 
Στην εκπνοή της συνεδρίασης στο Comex, η σειρά Δεκ.’09 για το κίτρινο μέταλλο διαπραγματευόταν στα $1186.5 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του σχεδόν 2%, πολύ κοντά στο νέο, διαδοχικό, ιστορικό υψηλό των $1187.4 ανά ουγκιά.

Με κέρδη της τάξεως του 1.7% έκλεισαν τέλος τα futures στο ασήμι, με τη σειρά Δεκ.’09 να διαμορφώνεται στα $18.77 /ουγκιά, σχεδόν στο απόλυτο υψηλό της συνεδρίασης.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v