Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,7% για το πετρέλαιο στα $70,67

Έντονα πτωτικά κινήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης η διεθνής αγορά εμπορευμάτων, με τις δύο βασικές κατηγορίες (πετρέλαιο, μέταλλα) να δέχονται σημαντικές πιέσεις.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Έντονα πτωτικά κινήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης η διεθνής αγορά εμπορευμάτων, με τις δύο βασικές κατηγορίες (πετρέλαιο, μέταλλα) να δέχονται σημαντικές πιέσεις που εντάθηκαν μάλιστα την ώρα του floor trading στις ΗΠΑ, με τους traders να παρακολουθούν μεταξύ άλλων την κίνηση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις Η.Π.Α από το Υπουργείο Ενέργειας.

Στο petroleum complex, το light crude oil (συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε το floor trading κοντά στα απόλυτα χαμηλά της συνεδρίασης, στα 70.67 $/βαρέλι (-2.7%), με intraday χαμηλό στα $70.13, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιανουαρίου) διαμορφώθηκε στα $191.10 cents/gallon με απώλειες 4%, ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε στα $185.85 cents/gallon με απώλειες 3.4%.

Σύμφωνα με το US DoE, υπήρξε απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 3.8 εκατομμύρια βαρέλια, ωστόσο η εικόνα ήταν διαφορετική στα προϊόντα, καθώς τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2.2 εκ. βαρέλια και αυτά των προϊόντων διύλισης αυξήθηκαν κατά 1.6 εκ. βαρέλια, αμφότερα περισσότερο από αυτό που περίμενε κατά μέσο όρο η αγορά.

Έντονες διακυμάνσεις επεκράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων με τελική επικράτηση των πωλητών και το χρυσό (συμβόλαιο Φεβρουαρίου) να τερματίζει το floor session στα 1120.9 $/oz με απώλειες της τάξεως του σχεδόν 2% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $1118.1 /oz, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε την ίδια ώρα στα 17.18 $/oz με απώλειες 3.5% έχοντας καταγράψει λίγο νωρίτερα χαμηλό στα $17.135 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v