Τα στοιχεία από την ΙΕΑ ενισχύουν το πετρέλαιο

Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου στη διάρκεια του έτους, οδηγεί υψηλότερα τις πετρελαϊκές τιμές.

Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου στη διάρκεια του έτους, οδηγεί υψηλότερα τις πετρελαϊκές τιμές.

Ειδικότερα, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, με τη μεγαλύτερη αύξηση σε 24 χρόνια, καθώς η απρόσμενη αύξηση της χρήσης καυσίμων στη Βραζιλία και την Ινδία συνδυάζεται με την εκτίναξη της ζήτησης από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Σύμφωνα με τον διεθνή ενεργειακό οργανισμό, η χρήση βενζίνης, πετρελαίου και άλλων καυσίμων θα αυξηθεί κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, 360.000 περισσότερα από την πρόβλεψη του περασμένου μήνα, ώστε να φτάσει στο σύνολο των 81,1 εκατομμυρίων. Η νέα πρόβλεψη της ΙΕΑ είναι διπλάσια από τα 1.06 εκατ. βαρέλια για τα οποία έκανε λόγο στην έκθεση του Οκτωβρίου.

Το πετρέλαιο nymex στη Νέα Υόρκη ενισχύεται στα 38,20 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,67%, ενώ και το brent στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 35,67 δολάρια ανά βαρέλι (+0,88%).

Αναλυτές του πετρελαϊκού κλάδου από την πλευρά τους, σχολιάζουν ότι δεν έχουν εξαλείψει οι ανησυχίες των επενδυτών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη μεταφορά του πετρελαίου.

Ακόμη, οι συνεχείς επιθέσεις στο Ιράκ δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου, στο αντίστοιχο προ της εισβολής των Αμερικανικών και των συμμάχων στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v