Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθησε 1,5% το πετρέλαιο στα $45,73

Έντονα ανοδική ήταν η πρώτη ημέρα της εβδομάδας για τις αγορές εμπορευμάτων, με εξαίρεση την αγορά ενέργειας η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σημαντικά κέρδη της αρχής της συνεδρίασης, κλείνοντας με απώλειες.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Έντονα ανοδική ήταν η πρώτη ημέρα της εβδομάδας για τις αγορές εμπορευμάτων, με εξαίρεση την αγορά ενέργειας η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σημαντικά κέρδη της αρχής της συνεδρίασης, κλείνοντας με απώλειες έπειτα από το μίνι ράλι των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Για την ακρίβεια, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα $45,73/βαρέλι, με απώλειες της τάξης του -1,5%, παρά τα αρχικά κέρδη, που το οδήγησαν έως και τα $48,59/βαρέλι.

Παρομοίως, η σειρά Φεβ.’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με απώλειες της τάξης του-1,55% στα $142,89cents/γαλόνι, κοντά στο χαμηλό ημέρας στα $140,65cents/γαλόνι, ενώ με οριακές απώλειες έκλεισε η σειρά Φεβ.’09 για την RBOB Gasoline, στα $115,31/γαλόνι.

Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψαν τα βιομηχανικά μέταλλα για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση παρασυρόμενα και από την αδυναμία του Αμερικάνικου νομίσματος, με το χαλκό να αποκομίζει αστρονομικά ημερήσια κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαρτίου ’09 για τον χαλκό στο COMEX, έκλεισε την συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του +8%, στα $158,65/λίμπρα, με υψηλό ημέρας στα $163,10/λίμπρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v