Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο στα $53,62

Η έντονα πτωτική διάθεση των προηγούμενων ημερών στις αγορές εμπορευμάτων συνεχίστηκε, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα πιέστηκαν αισθητά ακολουθώντας την πορεία των χρηματιστηρίων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Η έντονα πτωτική διάθεση των προηγούμενων ημερών στις αγορές εμπορευμάτων συνεχίστηκε και κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα πιέστηκαν αισθητά ακολουθώντας την πορεία των χρηματιστηρίων.

Συγκεκριμένα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου’08) έκλεισε στα $53.62/βαρέλι, ενώ το χαμηλό της ημέρας ήταν στα $52,79/βαρέλι, με τα αποθέματα αργού να αυξάνονται κατά 1εκατ. βαρέλια.

Αντιθέτως, τα αποθέματα για τα διυλισμένα προϊόντα παρουσίασαν αναπάντεχη πτώση κατά -1,47 εκατ. βαρέλια, με αποτέλεσμα η σειρά Δεκ.’08 για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει με οριακά κέρδη της τάξης του +0,10%, στα $1,7597/γαλόνι, με υψηλό ημέρας στα $1.80/γαλόνι, ενώ οι δραματικές ρευστοποιήσεις για την τιμή της RBOB Gasoline συνεχίστηκαν για άλλη μια ημέρα, με την σειρά Δεκ.’08 να κλείνει στα $1.1070/γαλόνι, με ημερήσιες απώλειες μεγαλύτερες του -3%.

Στο μπλόκ των πολύτιμων μετάλλων, η σειρά Δεκ.’08 για τον χρυσό έκλεισε στα $736/ουγκιά, με ημερήσια κέρδη της τάξης του +0,40%, με υψηλό ημέρας στα $764,80/ουγκιά, λόγω της παροδικής εκτίναξης της ισοτιμίας Euro/USD έως το επίπεδο του 1,28.

e-mail address: [email protected]



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v