Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 22 μηνών το πετρέλαιο – Κέρδη για χρυσό

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για το πετρέλαιο, το οποίο διαμορφώνεται σε χαμηλό 22 μηνών, υπό το πρίσμα ότι τα αμερικανικά αποθέματα έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Ανοδική πορεία για χρυσό.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για το πετρέλαιο, το οποίο διαμορφώνεται σε χαμηλό 22 μηνών, υπό το πρίσμα ότι τα αμερικανικά αποθέματα έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Βάσει των εκτιμήσεων τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου – στοιχείο το οποίο θα δημοσιοποιήσει σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Ενέργειας της χώρας – έχουν ενισχυθεί κατά ένα εκατ. βαρέλια.

«Η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για τα επίπεδα κατανάλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, γι’ αυτό και η τιμή διατηρείται χαμηλά», επισημαίνει στο Bloomberg, ο κ. David Moore, αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank of Australia.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει έως και 2% διαμορφούμενο στο επίπεδο των 53,30 δολαρίων ανά βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ν. Υόρκης.

Σταθερά πτωτική πορεία ακολουθεί και το συμβόλαιο Ιανουαρίου για το Brent, αγγίζοντας τα 51 δολάρια ανά βαρέλι και υποχωρώντας κατά 84 σεντς.

Αντίθετα ανοδικές τάσεις καταγράφει ο χρυσός στην αγορά του Λονδίνου, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,61% στα 737,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v