Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 113 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Σε πτωτικό ρυθμό κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση για το ενεργειακό μπλοκ, λόγω των προβλέψεων της IEA για την παγκόσμια ζήτηση. Στα 113 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο, με χαμηλό στα 112,31 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB

Σε πτωτικό ρυθμό κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση για το ενεργειακό μπλοκ, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποθεμάτων απo το Department of Energy αύριο στις 17:35 ώρα Ελλάδος.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αύξησε τις εκτιμήσεις του για την ενεργειακή ζήτηση για το 2009, ενώ μείωση κατέγραψε η ζήτηση για βενζίνη στις Η.Π.Α. για άλλη μια εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Σεπτ.’08 για το Light crude oil έκλεισε στα $113,01/βαρέλι, έχοντας προηγουμένως καταγράψει νέο χαμηλό τριμήνου στα $112,31/βαρέλι. Να σημειωθεί η σημαντική πτώση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την σειρά Σεπτ.’08 να κλείνει με απώλειες μεγαλύτερες της μιας ποσοστιαίας μονάδας παρά τα αρχικά κέρδη έως και +2%
Η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τα αποθέματα Light Crude Oil είναι ότι θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση της τάξης των 300κ βαρελιών, ενώ πτώση κατά 2,15 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα βενζίνης αναμένεται για τρίτη συνεχή εβδομάδα, με παράλληλη αύξηση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων κατά 2 εκατ. βαρέλια.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v