Ανοδική κίνηση για το πετρέλαιο κόντρα στο ισχυρό δολάριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές περιμένοντας τα μηνύματα από τη Fed. Οι εξελίξεις με την παραγωγή στο Ιράν και οι συζητήσεις των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα.

Ανοδική κίνηση για το πετρέλαιο κόντρα στο ισχυρό δολάριο

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται 1% υψηλότερα σήμερα καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε σε υψηλά επίπεδα εν όψει της πολυαναμενόμενης ομιλίας του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το Brent σημείωσε άνοδο 97 σεντς, ή περίπου 1,2%, στα 84,33 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 93 σεντς, επίσης περίπου 1,2%, στα 79,98 δολάρια.

Η επιφυλακτικότητα των επενδυτών ενόψει των δηλώσεων του προέδρου της Fed Jerome Powell στο συμπόσιο του Jackson Hole ανέβασε το ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου σε υψηλό 10 εβδομάδων στη μεγαλύτερη άνοδό του σε ένα μήνα, καθώς οι αγορές περιμένουν απάντηση ως προς το πόσο καιρό θα παραμείνουν υψηλά τα επιτόκια. Το ακριβό δολάριο ασκεί πιέσεις στη ζήτηση από χώρες με άλλα νομίσματα. 

Σε ότι αφορά την προσφορά, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε ότι αναμένει πως η παραγωγή αργού πετρελαίου της χώρας θα ανέβει στα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, παρότι οι αμερικανικές κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ.

Ταυτόχρονα, αμερικανοί αξιωματούχοι συντάσσουν μια πρόταση που θα χαλαρώσει τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, ανοίγοντας το δρόμο έτσι ώστε περισσότερες εταιρείες και χώρες να εισάγουν αργό πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v