Τέταρτη μέρα πτώσης για το αμερικανικό αργό

Η αυξημένη παραγωγή του Ιράν, οι διαπραγματεύσεις για τα πετρέλαια της Βενεζουέλας και η υποτονική ζήτηση βάζουν φρένο στο ράλι του «μαύρου χρυσού».

Τέταρτη μέρα πτώσης για το αμερικανικό αργό

Το πετρέλαιο υποχωρεί για τέταρτη ημέρα καθώς οι βελτιωμένες προοπτικές σε ότι αφορά την προσφορά έπληξαν την αγορά που παλεύει με την υποτονική ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate βρέθηκαν κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 1,8% χθες Τετάρτη. Η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Βενεζουέλα για να διερευνήσει μια προσωρινή άρση των κυρώσεων που παρεμπόδισαν τις πωλήσεις πετρελαίου της. Η κίνηση έρχεται πέραν της αύξησης των εξαγωγών από το Ιράν αυτόν τον μήνα.

Το ράλι του αργού που ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου φρέναρε τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στην Κίνα και ενδείξεων ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό επισκίασε μια σύσφιξη που προκάλεσαν οι περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Οι περιορισμοί συνέβαλαν στην απότομη πτώση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler. Στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

«Βλέπουμε τις τιμές του πετρελαίου να τελούν υπό διαπραγμάτευση βραχυπρόθεσμα με περιορισμένο εύρος τιμών, καθώς συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ των φόβων για τη ζήτηση και της μείωσης της προσφοράς», δήλωσε ο Han Zhong Liang, επενδυτικός στρατηγικός στην Standard Chartered Plc. Το WTI πιθανότατα θα παραμείνει περίπου στα 79 δολάρια το βαρέλι προς το παρόν, είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v