Σταθεροποιητικά οι τιμές πετρελαίου

Το Brent κερδίζει 11 σεντς στα 78,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό 15 σεντς, στα 74,30 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια έχασαν πάνω από 1,5% τη Δευτέρα.

Σταθεροποιητικά οι τιμές πετρελαίου

Ηπια κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη βύθιση της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω ασθενέστερης από την αναμενόμενη κινεζικής οικονομικής ανάπτυξης, την ώρα που οι επενδυτές βλέουν μια πιθανή σύσφιξη των προμηθειών αργού στις ΗΠΑ.

Το Brent κερδίζει 11 σεντς στα 78,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό 15 σεντς, στα 74,30 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια έχασαν πάνω από 1,5% τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία του κλάδου αργότερα σήμερα, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑπιθανότατα μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ προβλέπεται να μειωθεί σε σχεδόν 9,40 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο. Αυτή θα είναι η πρώτη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες προμήθειες θα μπορούσαν να δουν ώθηση από την επανέναρξη της παραγωγής σε δύο από τα τρία λιβυκά κοιτάσματα που έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα. Η παραγωγή είχε διακοπεί από μια διαμαρτυρία κατά της απαγωγής ενός πρώην υπουργού Οικονομικών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v