Στο πράσινο οι αγορές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται καθώς οι εισαγωγές κινεζικών καυσίμων ενισχύονται και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώνεται

Στο πράσινο οι αγορές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται την Πέμπτη μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των κινεζικών εισαγωγών του καυσίμου ενώ οι έμποροι αντιδρούν στην άμβλυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Το Brent, διεθνές σημείο αναφοράς, και το αμερικανικό West Texas Intermediate σημειώνουν και τα δύο άνοδο 0,4% στα 80,44 δολάρια και 76,02 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα.

Τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον Ιούνιο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, έδειξαν ότι οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν σε 52,1 εκατ. μετρικούς τόνους, πάνω από 40% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος και ενισχυμένες κατά 4,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για τα ορυκτά καύσιμα.

Το αργό ενισχύεται επίσης από τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3% και μετριάστηκαν περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v