Τρίτη εβδομάδα κέρδη για τις τιμές πετρελαίου

Στα $76 το αμερικανικό αργό και στα $81 το μπρεντ. Οι ανησυχίες για την προσφορά από Λιβύη και Νιγηρία, αλλά και η μεγαλύτερη ζήτηση στις ΗΠΑ, στηρίζουν τις τιμές.

Τρίτη εβδομάδα κέρδη για τις τιμές πετρελαίου

Στην τρίτη εβδομάδα κερδών ετοιμάζονται να μπουν οι τιμές του πετρελαίου - για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, παρά την ελαφρά πτώση σήμερα Παρασκευή, λόγω των ευρύτερων ανησυχιών για την προσφορά από τις διαταραχές στη Λιβύη και τη Νιγηρία. Τις τιμές στηρίζει και η μεγαλύτερη ζήτηση αργού στις ΗΠΑ εν μέσω επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Τόσο το μπρεντ όσο και το αμερικανικό αργό διαπραγματεύονται ελαφρώς χαμηλότερα. Το πρώτο υποχωρεί οριακά στα 81,16 δολάρια, ενώ το δεύτερο με ίδια οριακή πτώση, στα 76,75 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια είχαν ενισχυθεί σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις έως χθες.

Την Πέμπτη, ορισμένα κοιτάσματα πετρελαίου στη Λιβύη έκλεισαν εν μέσω διαμαρτυρίας τοπικής φυλής κατά της απαγωγής ενός πρώην υπουργού. Ξεχωριστά, η Shell ανέστειλε τις φορτώσεις πετρελαίου στο orcados της Νιγηρίας λόγω πιθανής διαρροής σε τερματικό σταθμό.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v