Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ και Ιράν κρατούν το αργό ψηλά

Το αμερικανικό αργό με ημερήσιες απώλειες κατά 0,2% φτάνει στα 73,98 δολάρια ανά βαρέλι. Χθες έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τα τέλη του 2014. Το brent με ημερήσια άνοδο κατά 0,2% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 77,91 δολάρια.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα. Διατηρούνται σε υψηλά σημεία, μετά τη δημοσίευση των μειωμένων αμερικανικών αποθεμάτων, εν μέσω διακοπής λειτουργίας της Syncrude στον Καναδά, η οποία τροφοδοτεί συνήθως τις ΗΠΑ.

Τις τιμές υποστηρίζουν και οι επερχόμενες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, που απειλούν να περικόψουν τις προμήθειες, σε μία ήδη σφιχτή αγορά.

Το αμερικανικό αργό, με ημερήσιες απώλειες κατά 0,2%, φτάνει στα 73,98 δολάρια ανά βαρέλι. Χθες έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τα τέλη του 2014. Το brent με ημερήσια άνοδο κατά 0,2% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 77,91 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας στα 416,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Η πτώση προέρχεται από τα προβλήματα στον Καναδά.

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη κατά 0,3%, διαμορφώνεται στα 1.257,40 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v