Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $75 το αμερικανικό αργό για πρώτη φορά από το 2014

Το WTI ξεπερνάει τα 75 δολάρια ανά βαρέλι, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου σήμερα, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες.

Υψηλότερα από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι έφτασε η τιμή του αμερικανικού αργού, σημειώνοντας αύξηση 1,5%. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 75,08 δολάρια, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2014. Το brent με κέρδη 1,33% καταλήγει στα 78,99 δολάρια ανά βαρέλι.

Από νωρίς το πρωί, οι τιμές του αργού ανακάμπτουν μετά τη χθεσινή υποχώρηση, καθώς οι επενδυτές βάζουν στην άκρη τις ανησυχίες για την παραγωγή και επικεντρώνονται ξανά στη δυνητική έλλειψη στον εφοδιασμό.

Χθες το brent είχε απώλειες 2,4%, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε μέσω twitter ότι είχε ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή της. Ο Λευκός Οίκος κράτησε αργότερα αποστάσεις από αυτή τη δήλωση.

Κάποιοι ανησυχούν ότι δεν θα υπάρξει αρκετός εφοδιασμός για να αντισταθμίσει τις απώλειες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα προβλήματα της εξαγωγικής Λιβύης και τις απώλειες από τον Καναδά.

Από τη Λιβύη έχουν αφαιρεθεί περίπου 850.000 βαρέλια από την εφοδιαστική αλυσίδα, δίνοντας επίσης πλήγμα στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για αύξηση της παραγωγής, όπως τονίζει ο Stephen Innes, trader της ΟANDA.

Η παραγωγή στον Καναδά στη δομή της εταιρείας Syncrude, με παραγωγή 360.000 βαρελιών ανά ημέρα, δέχθηκε πλήγμα από προβλήματα διακοπής ενέργειας και είναι πιθανό να παραμείνει εκτός λειτουργίας όλο τον Ιούλιο, οδηγώντας χαμηλότερα τα αμερικανικά αποθέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v