Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό ενισχύουν 1% το αργό

Προβληματισμός για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αρκετός εφοδιασμός για να αντισταθμίσει τις απώλειες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα προβλήματα της εξαγωγικής Λιβύης, από όπου έχουν αφαιρεθεί περίπου 850.000 βαρέλια.

Ανακάμπτουν οι τιμές του αργού σήμερα μετά τη χθεσινή υποχώρηση, καθώς οι επενδυτές βάζουν στην άκρη τις ανησυχίες για την παραγωγή και επικεντρώνονται ξανά στη δυνητική έλλειψη στον εφοδιασμό.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,1% στα 74,75 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κερδίζει 0,7% και φτάνει στα 77,78 δολάρια.

Χθες το brent είχε απώλειες 2,4%, αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος δημοσίευσε μέσω twitter ότι είχε ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να αυξήσει την παραγωγή της. Ο Λευκός Οίκος κράτησε αργότερα αποστάσεις από αυτή τη δήλωση.

Κάποιοι ανησυχούν ότι δεν θα υπάρξει αρκετός εφοδιασμός για να αντισταθμίσει τις απώλειες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα προβλήματα της εξαγωγικής Λιβύης.

Από εκεί έχουν αφαιρεθεί περίπου 850.000 βαρέλια από την εφοδιαστική αλυσίδα, δίνοντας επίσης πλήγμα στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για αύξηση της παραγωγής, όπως τονίζει ο Stephen Innes, trader της ΟANDA.

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη 0,3%, φτάνει στα 1.246,50 δολάρια η ουγγιά.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v