Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αμερικανικές πιέσεις για αποκλεισμό του Ιράν ενισχύουν το αργό

Οι ΗΠΑ απαίτησαν να σταματήσουν όλες οι χώρες τις εισαγωγές ιρανικού αργού από τον Νοέμβριο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για έλλειψη στην αγορά. Το brent στα 76,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό φτάνει τα 70,88.

Ενισχύονται οι τιμές του αργού σήμερα, μετά τις αμερικανικές πιέσεις προς τους συμμάχους των ΗΠΑ για τερματισμό των αγορών του ιρανικού πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ απαίτησαν την Τρίτη να σταματήσουν όλες οι χώρες τις εισαγωγές ιρανικού αργού από τον Νοέμβριο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για έλλειψη στην αγορά, την ώρα που η παραγωγή της Βενεζουέλας υποχωρεί και η αγορά δέχεται πλήγμα από τα προβλήματα στις εξαγωγές του Καναδά και της Λιβύης.

Το brent σημειώνει ανοδική κίνηση κατά 0,5% στα 76,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με ημερήσια κέρδη 0,5% φτάνει στα 70,88 δολάρια.

Οι αγορές δεν αντιδρούν πολύ έντονα στις πιέσεις της Ουάσιγκτον, καθώς η κίνηση ήταν αναμενόμενη. Επιπλέον, η κορυφαία εξαγωγική χώρα, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της για να αντιμετωπίσει δυνητική έλλειψη στην αγορά.

Ο χρυσός, με οριακές απώλειες, καταλήγει στα 1.259,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v