Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καναδάς και Λιβύη ανεβάζουν το αργό

Η Bank of America Merrill Lynch σημείωσε ότι οι συνθήκες στην αγορά θα πιέσουν τις τιμές του brent στα 90 δολάρια ανά βαρέλι, το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Εκτιμήσεις από τη Jefferies για προσγείωση πάνω από τα 80 δολάρια το 2018.

Ενισχύονται οι τιμές του αργού σήμερα, παίρνοντας υποστήριξη από τις απώλειες στην παραγωγή του Καναδά και την αβεβαιότητα για τις εξαγωγές της Λιβύης.

Την ίδια ώρα, οι κλιμακούμενες εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ διατηρεί τις πιέσεις.

Το brent κινείται ανοδικά κατά 0,4% στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με ημερήσια κέρδη 0,6% φτάνει στα 68,51 δολάρια.

Την άνοδο του brent, που τείνει να αντανακλά την παγκόσμια ζήτηση και παραγωγή, οδηγεί η αβεβαιότητα για τις εξαγωγές της Λιβύης, μέλος του ΟΠΕΚ.

Τα προβλήματα παραγωγής σε μία από τις μεγαλύτερες δομές του Καναδά οδηγούν το αμερικανικό αργό υψηλότερα.

«Αναμένουμε ότι οι τιμές του brent θα ξεπεράσουν τα 80 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του 2018» σημείωσε ο Jason Gammel της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Jefferies.

Η Bank of America Merrill Lynch (BoAML) σημείωσε ότι οι συνθήκες στην αγορά θα πιέσουν τις τιμές του brent στα 90 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Ωστόσο η BoAML προειδοποίησε για αβεβαιότητα, καθώς δεν έχουν γίνει σαφείς οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, την ώρα είναι σε εξέλιξη η παγκόσμια εμπορική διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με άλλες μεγάλες οικονομίες.

O χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,6%, φτάνει στα 1.260,90 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v