Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος του αργού με το βλέμμα στο Τέξας

Οι υπουργοί πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και άλλοι παγκόσμιοι «παίκτες» θα συναντηθούν στο Χιούστον, στην CERAWeek, το μεγαλύτερο συνέδριο ενέργειας, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 9 Μαρτίου.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ και των αμερικανικών εταιρειών σχιστολιθικού στο Χιούστον του Τέξας, ανεβάζοντας τις προσδοκίες ότι οι παραγωγοί αργού θα συζητήσουν περαιτέρω πώς να μειώσουν την παγκόσμια παραγωγή.

Το brent ενισχύεται 19 σεντς ή 0,3% και φτάνει στα 64,56 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 17 σεντς ή 0,28% και βρίσκεται στα 61,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι υπουργοί πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και άλλοι παγκόσμιοι «παίκτες» θα συναντηθούν στο Χιούστον στην CERAWeek, το μεγαλύτερο συνέδριο ενέργειας, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 9 Μαρτίου.

Ο Γραμματέας του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών Mohammad Baskindo και άλλοι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ αναμένεται να παρευρεθούν σε δείπνο με αμερικανικές εταιρείες σχιστολιθικού.

Υπενθυμίζεται ότι η άνοδος της αμερικανικής παραγωγής εμποδίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για συγκράτηση της παραγωγής και ενίσχυση των τιμών. Οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει σε παραγωγή αργού τη Σαουδική Αραβία, με 10,28 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,27% και φτάνει τα 1.327,30 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v