Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο αργό με το βλέμμα σε Κίνα και Ιαπωνία

Ο πιο αργός βηματισμός Κίνας και Ιαπωνίας στον τομέα της μεταποίησης και της βιομηχανίας οδηγεί τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα. Ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση της Κίνας, της χώρας που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα καθώς τα αδύναμα στοιχεία εργοστασιακής παραγωγής από την Κίνα και την Ιαπωνία εντείνουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση των ασιατικών οικονομιών.

Η μικρότερη παραγωγή αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών τον Ιανουάριο οδήγησε χαμηλότερα τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Reuters, η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο υποχώρησε 6,6 ποσοστιαίες μονάδες ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 4,2 μονάδων. Η πτώση του Ιανουαρίου ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2011, όταν υποχώρησε κατά 16,5%

H ανάπτυξη στον τομέα μεταποίησης στην Κίνα κινήθηκε χαμηλότερα τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο πιο αδύναμο σημείο των τελευταίων 18 μηνών. Ο δείκτης PMI στη μεταποίηση υποχώρησε στις 50,3 μονάδες, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Ιούλιο του 2016, από 51,3 που ήταν τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει στο 51,2.

Το brent υποχωρεί 25 σεντς ή 0,4% και φτάνει στα 66,38 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό, με απώλειες 32 σεντς ή 0,5%, βρίσκεται στα 62,69 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν αρνητική κίνηση λόγω κυρίως ανησυχιών για ενδεχόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου και η ζήτηση για αργό συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη.

Ο χρυσός, με κέρδη 0,25%, βρίσκεται στα 1.321,80 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v