Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τον χρυσό σε χαμηλό εβδομάδας

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 1.276,7 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο χρυσός διολίσθησε την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδες, περιορίζοντας τα κέρδη για τον Νοέμβριο.

Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πίεση από τα θετικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια αύξηση του επιτοκίου αργότερα αυτόν τον μήνα.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου κινήθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 1.276,7 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις 20 Νοεμβρίου. Για τον μήνα, το συμβόλαιο έκλεισε με άνοδο μικρότερη από 0,2%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 16,474 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα διαμορφώθηκε 0,1% στα 942,5 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.003 δολάρια ανά ουγκιά.

Μικρή άνοδο κατέγραψε το αργό πετρέλαιο, μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι κατέληξε σε συμφωνία για παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού έκλεισε με άνοδο 10 σεντς στα 57,40 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο έχει καταγράψει πτώση 2,6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω πιέσεων από την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v