Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ και αγωγός Keystone πιέζουν τις πετρελαϊκές τιμές

Αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του ο αγωγός Keystone, περιορίζοντας τις ελλείψεις των περασμένων εβδομάδων. Αβεβαιότητα για τη στάση της Ρωσίας ως προς την παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

ΟΠΕΚ και αγωγός Keystone πιέζουν τις πετρελαϊκές τιμές
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω αβεβαιότητας αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής από χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά και λόγω της επανέναρξης λειτουργίας του αγωγού Keystone που μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,76% στα 57,67 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,3% στα 63,65 δολάρια.

Την Παρασκευή το αμερικανικό αργό είχε φτάσει στα 59,05 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015, λόγω των ελλείψεων που προκάλεσε το κλείσιμο του αγωγού Keystone.

Εν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα ως προς την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να συμφωνήσει σε παράταση των μειίωσεων παραγωγής πέραν του Μαρτίου επιβαρύνει και αυτή την αγορά.

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί όπως η Ρωσία, συνεδριάζουν στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσουν αν θα συνεχίσουν τις μειώσεις.

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα πως αν και η συνεδρίαση δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως οι παραγωγοί θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα εξυπηρετεί την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v