Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση έως 1% στις τιμές του πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αποφασίσει αύριο παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, ωστόσο το ερώτημα είναι η χρονική διάρκεια αυτής της παράτασης, μετά και τις ανησυχίες για "υπερθέρμανση" της αγοράς που εξέφρασε η Μόσχα. Νέα αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς εγείρονται αμφιβολίες για την προθυμία της Ρωσίας να παρατείνει ουσιαστικά την συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, που στόχο έχει να περιορίσει τον υπερκορεσμό της αγοράς και να στηρίξει τις τιμές.

Τα futures του αμερικανικού αργού σημειώνουν απώλειες 0,79% στα 57,53 δολάρια το βαρέλι και του Brent 0,97% στα 62,99 δολάρια.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν κάνει ράλι 40% από τα μέσα του έτους, σύμφωνα με το Reuters, καθώς βρήκαν στήριξη στην συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων πετρελαιοεξαγωγικών χωρών, όπως η Ρωσία, να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η συμφωνία λήγει τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο η αγορά εκτιμά πως στην αυριανή του συνεδρίαση ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει παράταση.

Όμως, η διάρκεια της παράτασης αυτής παραμένει ερωτηματικό, κυρίως λόγω της στάσης της Μόσχας, η οποία εξέφρασε ανησυχίες για «υπερθέρμανση» της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, θες, το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Νοεμβρίου, στα 457,3 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των αποθεμάτων κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, κυρίως λόγω του κλεισίματος του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v