Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώσης συνέχεια για τις πετρελαϊκές τιμές μετά την έκθεση της ΙΕΑ

Η υποχώρηση αυτή «μεταφράζεται» σε πτώση περίπου 5% από το υψηλό διετίας που είχε αγγίξει η τιμή του πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, βάζοντας τέλος στο ράλι 40% που είχε σημειωθεί στο διάστημα Ιουνίου-αρχών Νοεμβρίου.

Συνεχίζεται η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, στον απόηχο της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας που ουσιαστικά αμφισβητεί το αφήγημα των τελευταίων μηνών περί περιορισμού του υπερκορεσμού της αγοράς του «μαύρου χρυσού».

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,77% στα 61,73 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,88% στα 55,21 δολάρια, ενώ στις συναλλαγές στην Ασία είχαν φτάσει να καταγράφουν απώλειες 1,3% και 1,1% αντίστοιχα.

Η υποχώρηση αυτή «μεταφράζεται» σε πτώση περίπου 5% από το υψηλό διετίας που είχε αγγίξει η τιμή την περασμένη εβδομάδα, βάζοντας τέλος στο ράλι 40% που είχε σημειωθεί στο διάστημα Ιουνίου-αρχών Νοεμβρίου.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργεια στην έκθεση που δημοσιοποίησε χθες υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως για φέτος και του χρόνου, σε 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017 και 1,3 εκατ. το 2018.

Οι προβλέψεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ, που μόλις μια ημέρα πριν είχε προβλέψει πως το 2018 θα υπάρξει ισχυρή αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v