Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στην αγορά πετρελαίου

Η αισιοδοξία για παράταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και η ισχυρή ζήτηση γαι πετρέλαιο, παρέχουν στήριξη στην αγορά, με την όποια άνοδο των τιμών όμως να περιορίζεται λόγω της προοπτικής αύξησης της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ.

Μικτή εικόνα και σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με τις συνεχιζόμενες μειώσεις παραγωγής σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση να παρέχουν κάποια στήριξη, αν και η προοπτική αύξησης της αμερικανικής παραγωγής περιορίζει την όποια άνοδο.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν οριακά στα 57,13 δολάρια το βαρέλι ενώ του Brent ενισχύονται κατά 0,22% στα 64,07 δολάρια.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν κάνει ράλι την τελευταία εβδομάδα. Ο τελευταίος καταλύτης για αυτήν την κίνηση υψηλότερα ήταν η σημαντική κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την αυξανόμενη αισιοδοξία για παράταση (της συμφωνίας μείωσης παραγωγής) από τον ΟΠΕΚ και της ισχυρής ζήτησης για πετρέλαιο να έχουν προηγουμένως πυροδοτήσει το ράλι», σχολίαζε η Goldman Sachs.

Η ισχυρή ζήτηση είναι εμφανής στην Νοτιοανατολική Ασία, όπου ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων που έχουν αποθηκευμένο πετρέλαιο γύρω από τη Σιγκαπούρη και την Μαλαισία, έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η Morgan Stanley προειδοποεί πως αυτή η ανοδική κίνηση μπορεί να είναι βραχύβια, καθώς είναι πιθανό η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου να αυξηθεί σχετικά γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v