Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δυόμισι ετών το πετρέλαιο

Περιορίζεται η προσφορά πετρελάιου στην αγορά, λόγω της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, ενώ οι επενδυτές δεν αναμένουν αλλαγές στην πετρελαϊκή πολιτική της Σ. Αραβίας μετά τις διώξεις.

Το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015 άγγιξαν στις διαπραγματεύσεις στην Ασία οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω περιορισμού της προσφοράς «μαύρου χρυσού» λόγω της συμφωνίας του ΟΠΕΚ αλλά και μετά τις διώξεις μελών της βασιλικής οικογένειας, δισεκατομμυριούχων και υπουργών της Σαουδικής Αραβίας, της μεγαλύτερης χώρας εξαγωγής πετρελαίου του κόσμου.

Όπως σχολίαζε η RBC Capital Markets σε σημείωμά της, «αν και οι διώξεις αντιπροσωπεύουν μια εκπληκτική πολιτική εξέλιξη στη Σαουδική Αραβία», ωστόσο δεν αναμένονται «άμεσες αλλαγές» στην πετρελαϊκή πολιτική της χώρας.

«Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φαίνεται προσηλωμένος στη συνέχιση της συμφωνιας του ΟΠΕΚ και το 2018 και στην πώληση της Aramco», σημειώνει η RBC.

Τα futures του αμερικανικού αργού καταγράφουν άνοδο 0,7% στα 56,03 δολάρια το βαρέλι και του Brent 0,77% στα 62,55 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v