Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αμερικανική παραγωγή πιέζει τις πετρελαϊκές τιμές

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί τον Δεκέμβριο για 12ο συνεχόμενο μήνα, ενω υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή μείωση της ζήτησης από την Κίνα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων της αμερικανικής παραγωγής υπονομεύει τις συνεχιζόμενες μειώσεις παραγωγής μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, που στόχο έχουν να περιορίσουν τα αποθέματα του «μαύρου χρυσού» για να στηρίξουν τις τιμές.

Χθες η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί τον Δεκέμβριο για 12ο συνεχόμενο μήνα, κατά 80.000 βαρέλια ημερησίως.

Προβληματισμό προκαλεί και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ζήτηση, αν και μέχρι τώρα τα διυλιστήρια της χώρας επεξεργάζονται 11,89 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επίπεδα που κινούνται κοντά σε ρεκόρ.

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,22% στα 63,02 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,26% στα 56,61 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v