Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω χαμηλής συμμόρφωσης ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,68% στα 45,18 δολάρια και το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,65% στα 47,43 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν αναμονή σταδιακής σύσφιξης στις ΗΠΑ.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, παρότι νωρίτερα στη διαπραγμάτευση κινούνταν σταθεροποιητικά λόγω της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα. Ωστόσο σημερινά στοιχεία της IEA απογοήτευσαν τις αγορές.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,68% στα 45,18 δολάρια το βαρέλι και το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,65% και διαπραγματεύεται στα 47,43 δολάρια.

Η Κίνα εισήγαγε 212 εκατ. τόνους αργού ή 8,55 εκατ. βαρέλια/ημέρα τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 13,8% στη ζήτηση από τη χώρα, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το κινεζικό τελωνείο και τα οποία καθιστούν την Κίνα το μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, ξεπερνώντας τις προηγούμενα κορυφαίες Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα χαλάρωσε κάπως τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη υπερπροσφορά στα καύσιμα, ωστόσο στοιχεία που έδωσε αργότερα η IEA τοποθέτησαν τη συμμόρφωση του ΟΠΕΚ στις μειώσεις παραγωγής στο 78%, δηλαδή σε χαμηλά έξι μηνών, αλλάζοντας την κατεύθυνση της αγοράς.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε πως η κεντρική τράπεζα θα συσφίξει την νομισματική πολιτική με σταδιακό τρόπο, δίνοντας τέλος στις εικασίες για άνοδο επιτοκίων περισσότερες από μία φορές φέτος.

Το κίτρινο μέταλλο ενισχύεται 0,17% και διαπραγματεύεται στα 1.221,20 δολάρια η ουγγιά.

Πτωτικά κινείται το ασήμι, το οποίο υποχωρεί 0,08% στα 15.875 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v