Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,33% στα 54,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,41% στα 56,74 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι, λόγω αυξημένων προσδοκιών για δράση της Fed αυτό τον μήνα.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές πήραν θάρρος από την αυστηρή συμμόρφωση που επιδεικνύει ο ΟΠΕΚ στις δεσμεύσεις του για μείωση της παραγωγής, παρά τις ενδείξεις για αυξανόμενη παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,33% στα 54,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,41% και διαπραγματεύεται στα 56,74 δολάρια.

Έρευνα του Reuters αποκάλυψε πως ο ΟΠΕΚ ελάττωσε την παραγωγή πετρελαίου για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα το καρτέλ να έχει πλέον τονώσει τα ήδη υψηλά επίπεδα συμμόρφωσης περίπου στο 94%.

Πιο εκτεταμένες περικοπές από τη Σαουδική Αραβία και την Ανγκόλα βοήθησαν να αντισταθμιστεί η πιο αδύναμη συμμόρφωση από άλλα μέλη που είχαν συμφωνήσει να περιορίσουν την παραγωγή τους.

Υποχωρούν οι τιμές στο ασήμι και στον χρυσό, καθώς τονώθηκε το δολάριο αφότου σχόλια αξιωματούχων της Fed ισχυροποίησαν σήμερα τις προσδοκίες για άνοδο επιτοκίων τον Μάρτιο και επισκίασαν την πρώτη σημαντική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο για τις πολιτικές.

Ο χρυσός υποχωρεί πολύ, κατά 1,12% στα 1.239,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,78% και διαπραγματεύεται στα 18,325 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v