Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Τα στοιχεία έδειξαν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 884.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου, στα 512,7 εκατ. βαρέλια, έναντι αύξησης κατά 3,5 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απρόσμενη πτώση που εμφάνισαν τα αμερικανικά αποθέματα, κάτι που δείχνει πως ο υπερκορεσμός της αγοράς μπορεί να φτάνει στο τέλος της, μετά και τις κινήσεις του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Τα στοιχεία έδειξαν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 884.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου, στα  512,7 εκατ. βαρέλια, έναντι αύξησης κατά 3,5 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται 1,47% υψηλότερα στα 54,33 δολάρια το βαρέλι και του Brent ενισχύονται κατά 1,43% στα 56,64 δολάρια το βαρέλι.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός και παραγωγοί όπως η Ρωσία στοχεύουν να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» που έχει καθηλώσει τις τιμές του εμπορεύματος για περισσότερα από δυο χρόνια.

Μέχρι τώρα, 11 παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ έχουν προχωρήσει τουλάχιστον στο 60% της μείωσης παραγωγής που έχουν υποσχεθεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v