Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις σε χρυσό και πετρέλαιο λόγω Fed

Τα πρακτικά της Fed, που έδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον επόμενο μήνα, δημιουργούν πιέσεις τόσο για τον χρυσό όσο και για το πετρέλαιο.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς φαίνεται πιθανό να υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ακόμα και τον Ιούνιο, κάτι που περιορίζει τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο.

Τα futures του χρυσού (παράδοση Ιουνίου) υποχωρούν κατά 1,53% στα 1,255 δολάρια η ουγκιά, ενώ πτώση 2,6% καταγράφουν τα futures του αργύρου (παράδοση Ιουλίου) στα 16,68 δολάρια η ουγκιά.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, η ενίσχυση του δολαρίου και η εκτίναξη της παραγωγής του Ιράν, οδηγούν έως 2% χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου. Το κλίμα επιβαρύνεται και λόγω της Fed, καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε δολάρια με αποτέλεσμα η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος να καθιστά ακριβότερες τις αγορές καυσίμων από χώρες που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα, κάτι που ενδεχομένως να πλήξει την ζήτηση.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 1,89% στα 47,28 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 2,04% στα 47,93 δολάρια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v