Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολάριο και Ρωσία πιέζουν το πετρέλαιο

Η προειδοποίηση της Ρωσίας για συνέχιση του υπερκοριεσμού της πετρελαϊκής αγοράς μέχρι και το α' εξάμηνο του 2017, σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου, οδηγούν χαμηλότερα τις τιμές του "μαύρου χρυσού".

Η άνοδος του δολαρίου σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της Ρωσίας ότι ο υπερκορεσμός της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί και του χρόνου, πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου. Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε θχες πως το παγκόσμιο πετρελαϊκό πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως και πως ίσως επέλθει ισορροπία στην αγορά πριν το α' εξάμηνο του 2017

Το δολάριο έχει ανακάμψει κατά 2,46% σε αξία από τα χαμηλά Μαΐου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Η ισχυροποίηση του δολαρίου, νόμισμα με το οποίο γίνονται οι πετρελαϊκές συναλλαγές, καθιστά πιο ακριβές τις εισαγωγές καυσίμων για χώρες που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα, κάτι που μπορεί δυνητικά να βλάψει την ζήτηση.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 1,09% στα 46,19 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,75% στα 47,72 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v