Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως ένα πιθανό "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου δεν αναμένεται να μειώσει τον υπερκορεσμό της αγοράς.

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον υπερκορεσμό της αγοράς, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να κινείται χαμηλότερα σήμερα, μετά το χθεσινό ράλι.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,63% στα 33,18 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,17% στα 34,63 δολάρια, αν και νωρίτερα οι απώλειες και των δυο τύπων πετρελαίου ξεπερνούσαν το 1%.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν υποσχεθεί ότι θα «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα Ιανουαρίου, αν συμφωνήσουν να πράξουν το ίδιο και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Ωστόσο, το Ιράν, που μόλις πρόσφατα βγήκε από το καθεστώς των κυρώσεων, θεωρείται απίθανο να συμφωνήσει σε «πλαφόν» στην παραγωγή.

Χθες, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ είχε πει πως αν είναι επιτυχημένο, το «πάγωμα» της παραγωγής θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες ενέργειες, όμως δεν είναι πλέον μόνο ο ΟΠΕΚ υπεύθυνος για την παραγωγή πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v