Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 75 δολάρια με κέρδη 1,4% το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ολόκληρο το energy complex, μετά την χθεσινή αργία στις αμερικανικές αγορές, με τους traders να επικεντρώνουν την προσοχή τους από τη μια στον τυφώνα Felix και την πιθανή επίδρασή του στις πλατφόρμες εξόρυξης στον κόλπο του Μεξικού.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ολόκληρο το energy complex, μετά την χθεσινή αργία στις αμερικανικές αγορές, με τους traders να επικεντρώνουν την προσοχή τους από τη μια στον τυφώνα Felix και την πιθανή επίδρασή του στις πλατφόρμες εξόρυξης στον κόλπο του Μεξικού (παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο ακόμα δεν διαφαίνεται άμεσα), και από την άλλη στην αναμενόμενη συνεδρίαση του OPEC την ερχόμενη εβδομάδα και τις διαφαινόμενες δηλώσεις από τις χώρες μέλη ότι η παραγωγή θα κρατηθεί σε επίπεδα ικανά να διατηρήσουν ψηλά την τιμή του πετρελαίου.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου (σειρά Οκτωβρίου) διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο του floor στην αγορά της Νέας Υόρκης στα 75.08 $/barrel, στο υψηλότερο σημείο τον τελευταίο μήνα, με άνοδο 1.4%. Ανάλογη κίνηση και για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο έκλεισε στα 207.95 cents/gallon με άνοδο 1.07% για τα συμβόλαια Οκτωβρίου, ενώ η βενζίνη ενισχύθηκε κατά 1.36% κλείνοντας στα 199.12 cents/gallon (συμβόλαια Οκτωβρίου). Τα μεγαλύτερα κέρδη όμως σε ολόκληρο το complex κατέγραψε το φυσικό αέριο το οποίο έκλεισε στα 5.639 $/MMBtu με άνοδο 3.13% (συμβόλαια Οκτωβρίου).

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν και τα πολυτιμα μέταλλα σήμερα, καθώς ξεκινάει η περίοδος φυσικής ζήτησης χρυσού στην Μέση Ανατολή και την Ασία, ενώ αυξημένη αναμένεται και η ζήτηση από την Ινδία μετά από την καλή φετινή σοδειά. Έτσι τα συμβόλαια χρυσού (σειρά Οκτωβρίου) ενισχύθηκαν κατά 1.39 %, κλείνοντας στα 685.2 $/oz κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1.78 %, με τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου να κλείνουν στα 12.448 $/oz, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά και τα 12.515 $.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v