Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 2,5% κατέγραψε ο μαύρος χρυσός

Tο αργό πετρέλαιο (WTI Crude) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του Nymex στα 73.50 $/barrel, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 2.5% για τα futures παράδοσης Οκτωβρίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα του πετρελαίου και των προϊόντων του, από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (US DOE), να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διεξήχθη η συνεδρίαση της Τετάρτης στο χρηματιστήριο παραγώγων Nymex της Νέας Υόρκης.

Η απροσδόκητη υποχώρηση που κατέγραψαν τα αποθέματα του αργού, κατά σχεδόν 3.5 εκατομμύρια βαρέλια έναντι μέσων εκτιμήσεων για –600 χιλιάδες βαρέλια, σε συνδυασμό με τη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης, κατά 3.7 εκ. βαρέλια αντί 2.5 που περίμεναν οι διεθνείς αναλυτές ενέργειας, απετέλεσαν ιδανικό ερέθισμα για επιθετικές αγορές συμβολαίων σε όλο το φάσμα του petroleum complex.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο (WTI Crude) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του Nymex στα 73.50 $/barrel, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 2.5% για τα futures παράδοσης Οκτωβρίου.

Ξέφρενο ράλι έκαναν τα products, με τα συμβόλαια της βενζίνης λήξεως Σεπτεμβρίου να καλπάζουν κατά 4.4% (!), στα $210.40 cents/gallon, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης ακολούθησε το ανοδικό τέμπο και διαμορφώθηκε στα $204.25 cents/gallon, με κέρδη 2.3%.

Στον αντίποδα, επανήλθαν σήμερα οι πωλητές στο φυσικό αέριο μετά την ανάπαυλα και την παρένθεση της Τρίτης, με τα futures να κλείνουν στα 5.47 $/MMBtu (συμβόλαια άμεσης παράδοσης - Σεπτεμβρίου), με απώλειες για την ημέρα της τάξεως του 2.2%.

Θετικό ήταν το πρόσημο στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, χωρίς ωστόσο τις εξάρσεις που προανεφέρθησαν και αφορούν το πετρελαϊκό μπλοκ.

Έτσι, τα συμβόλαια του χρυσού για τον Οκτώβριο διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα 670.2 $/oz, ενισχυμένα κατά 0.4%, ενώ υπεραπέδωσε συγκριτικά το ασήμι, με τη σειρά του Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύεται στα 11.87 $/oz, +0.86%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v