Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα από τα 74 δολ. ο μαύρος χρυσός

Σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του αμερικανικού αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη, έχοντας φτάσει στα 74,31 δολ., καθώς ο τυφώνας Felix (κατηγορίας 5) πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού, έδρα του 25% των αμερικανικών διυλιστηρίων.

Σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του αμερικανικού αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη, καθώς ο τυφώνας Felix (κατηγορίας 5) πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού, έδρα του 25% των αμερικανικών διυλιστηρίων.

Το αμερικανικό αργό άγγιζε τα 74,31 δολάρια ανά βαρέλι, με ενίσχυση κατά 27 σεντς σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Σε πορεία ήπιας ανόδου και το brent στην αγορά του Λονδίνου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να φτάνει στα 73,12 δολάρια ανά βαρέλι, με ενίσχυση κατά 43 σεντς.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο τυφώνας Felix θα είναι ένα από τα βασικά σημεία τριβής των αγορών πετρελαίου κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Παράλληλα, η δήλωση του υπ. Πετρελαίου της Αλγερίας, Chakib Khelil, ότι ο OPEC δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση παραγωγής στη συνεδρίασης της 11ης Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v