Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 0,5% για το πετρέλαιο

Τα futures του αργού (WTI crude oil) διαπραγματεύονταν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης στο floor, στα $72.42 το βαρέλι (σειρά Σεπτεμβρίου), με κέρδη 0.5%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σε αναζήτηση ισορροπίας αναλώθηκαν οι συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος.

Τα συμβόλαια του αργού και των προϊόντων του που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης υποχωρούσαν ενδοσυνεδριακά πλέον της μίας ποσοστιαίας μονάδος, για να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος προς το πέρας του floor session και να κλείσουν με ικανοποιητικά -για την ημέρα- κέρδη.



Συγκεκριμένα, τα futures του αργού (WTI crude oil) διαπραγματεύονταν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης στο floor, στα $72.42 το βαρέλι (σειρά Σεπτεμβρίου), με κέρδη 0.5%.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης, με την πρώτη να ανακάμπτει στα $194.35 cents/gallon (RBOB Gasoline, παράδοσης Σεπτεμβρίου), στο +0.9% και το δεύτερο στα $196.20 cents/gallon, στο +1.17% (σειρά Σεπτεμβρίου).

Μικρά κέρδη (+0.3%) για το φυσικό αέριο που έκλεισε στα $6.23/MMBtu (συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου).

Στα πολύτιμα μέταλλα εξάλλου, η διαγραμματική εικόνα της συνεδρίασης ήταν αντίστοιχη με τις διακυμάνσεις του πετρελαίου, με τις αρχικές πιέσεις να εκτονώνονται και τα συμβόλαια να ανακάμπτουν από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους.

Τα futures του χρυσού παράδοσης Οκτωβρίου διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα $677 ανά ουγκιά (flat) ενώ αυτά στον άργυρο βρίσκονταν στα 13.13 $/oz (σειρά Σεπτεμβρίου), με κέρδη της τάξεως του 0.77%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v