Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται στα 71 δολάρια το πετρέλαιο

Σε υποτονικούς ρυθμούς διεξήχθη η συνεδρίαση της Τρίτης στην αγορά της Νέας Υόρκης, λόγω της αυριανής αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, ημέρας κατά την οποία όλα τα αμερικανικά floors θα παραμείνουν κλειστά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σε υποτονικούς ρυθμούς διεξήχθη η συνεδρίαση της Τρίτης στην αγορά της Νέας Υόρκης, λόγω της αυριανής αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, ημέρας κατά την οποία όλα τα αμερικανικά floors θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρχει ωστόσο trading για τα συμβόλαια που έχουν ως υποκείμενη αξία τα ενεργειακά προϊόντα στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών Globex.

Αργά το απόγευμα, μιάμιση ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, τα futures του αργού πετρελαίου (WTI Crude) για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύονταν γύρω από τα 71 δολάρια το βαρέλι, πρακτικά αμετάβλητο σε σχέση με το settlement της Δευτέρας. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα προϊόντα του αργού, ως προς το tempo της συνεδρίασης, με τις μεταβολές να είναι μεγαλύτερες και το πρόσημο θετικό.

Έτσι, το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου διαπραγματευόταν στα $207 cents ανά γαλόνι (+0.4%), ενώ η αντίστοιχη σειρά της βενζίνης (RBOB Gasoline) στα $226.2 cents το γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 0.6%.

Την ίδια ώρα, στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, το πρόσημο ήταν αρνητικό, με το χρυσό να επιστρέφει στα $656 η ουγκιά (-0.5% για τη σειρά του Αυγούστου), τον άργυρο να διαπραγματεύεται στα $12.69 η ουγκιά (-0.4% για τη σειρά του Σεπτεμβρίου), ενώ στον αντίποδα, στο βιομηχανικό μπλοκ, ο χαλκός (συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου) σκαρφάλωνε στα $356.6 cents ανά λίμπρα κερδίζοντας ποσοστό της τάξεως του 0.86% και συνεχίζοντας το ράλι των προηγούμενων ημερών.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v