Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητο το πετρέλαιο στα 69,13 δολάρια

Με τις σημαντικές αρχικές ενδοσυνεδριακές απώλειες για το αργό πετρέλαιο να περιορίζονται στο τέλος της πρώτης συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος, η τελική εικόνα στο petroleum complex δείχνει μάλλον σταθεροποιητική-εξισορροπητική.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με τις σημαντικές αρχικές ενδοσυνεδριακές απώλειες για το αργό πετρέλαιο να περιορίζονται στο τέλος της πρώτης συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος, η τελική εικόνα στο petroleum complex δείχνει μάλλον σταθεροποιητική-εξισορροπητική, υπό την έννοια ότι οι ρευστοποιήσεις long θέσεων που παρέσυραν τα futures του αργού (WTI Crude) στην αγορά της Νέας Υόρκης σε χαμηλότερα επίπεδα, βρήκαν πρόθυμους αγοραστές που επανέφεραν σχετικά εύκολα την τιμή προς τα 69 δολάρια το βαρέλι, στρέφοντας εκ νέου την προσοχή της αγοράς στην προσπάθεια προσέγγισης του ψυχολογικού επιπέδου των 70 δολαρίων το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, η σειρά του Αυγούστου έκλεισε το floor trading στα $69.13, πρακτικά αμετάβλητη, έχοντας ωστόσο καταγράψει χαμηλό ημέρας στα $67.55 οπότε και έχανε ποσοστό μεγαλύτερο του -2%. Το ”μάζεμα” του αργού επέδρασε θετικά και στα products, με τα futures της βενζίνης (RBOB gasoline) παράδοσης Ιουλίου να διαπραγματεύονται αργά το βράδυ στα $230.25 cents/γαλόνι, ενισχυμένα σε ποσοστό +0.7%, ενώ την ίδια ώρα το πετρέλαιο θέρμανσης βρισκόταν στα $204.24 cents, στο +0.22%.

Πιέσεων συνέχεια για το φυσικό αέριο, με τη σειρά Ιουλίου να χάνει ποσοστό -2.7% μετά τις σοβαρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδος, κλείνοντας στα $6.935 / MmBtu.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v